Ülo Toomsalu • 8. märts 2000 kell 5:55

Bergmann soovis esitada nõuet

Andres Bergmann soovis tema esindatud kahe offshore-firma kaudu esitada täna ERA Panga võlanõuete kaitsmise koosolekule taotluse 72 miljoni krooni suuruse võlanõude tunnistamiseks, mille ulatuses kohustus pank ostma Okeaania saarestikus registreeritud firmadelt Hesford Ltd ja Norton Co tagasi nende käes olevad 40 protsenti EVEA Panga aktsiatest, kirjutab Eesti Päevaleht.

ERA Pank oli varem müünud talle kuulunud EVEA Panga aktsiad Okeaania firmadele nelja offshore-firma kaudu. Neid kõiki esindas Andres Bergmanni lähisugulane Kalju Kallaste.

Bergmann soovis võlanõudena ERA Panga vastu kaitsta ka 1998. aasta oktoobris sõlmitud Polaris Vara aktsiate tulevikutehingut, millega pank kohustus ostma 51,75 miljoni krooni eest 51 protsenti kindlustusseltsi aktsiatest.

ERA Panga pankrotihaldurid on kinnitanud, et mõlemal puhul on tegemist teeseldud tehingutega.

ERA Panga vastu on kaitstud võlanõudeid 361 miljoni krooni ulatuses, pangal on vara 120 miljonit krooni. Pankrotihaldurid süüdistavad ERA Panga juhtkonda pangale 214 miljoni krooni suuruse kahju tekitamises.

Hetkel kuum