Toomas Truuverk • 9. märts 2000 kell 7:57

Tallinna börsil jätkub väheaktiivne kauplemine, aktsiate hinnad langevad

Eilse hommikuga võrreldes olulist informatsiooni Tallinna börsil noteeritud aktsiate osas juurde laekunud ei ole. Seega võib oletada, et jätkub viimastele päevadele iseloomulik ebakindel ja selge liikumissuunata kauplemine. Valdavaks saab väheaktiivses kauplemises pigem kerge langus.

Juhtaktsiate osas võib küllalt ootamatuid pöördeid tuua mõne suurema tehingukorralduse mõjul, kuid tõenäoliselt jäävad sellised korraldused praegu siiski juhuslikeks ja harvadeks ning seega kogu turgu liikuma ei pane.

Ehk veidi tähelepanelikumalt tasub jälgida, mis toimub Hansapanga aktsiaga, mis eelmised neli kauplemissessiooni lõpetas ühel ja sellel samal 135 kr tasemel. Tundub, et keegi ostab rahulikult selle hinnaga kogu turule toodava aktsiakoguse. Eile õhtul näitas maakleritest parimat, teistest poolteist krooni kõrgemat ostunoteeringut Hansapank.

Vähemlikviidsete aktsiate osas, mille hinnad rohkem kohalikest investoritest sõltuvad, pole samuti midagi positiivset oodata. Väikesi üllatusi võib tulla ettevõtetelt, kes pole seni veel oma möödunud aasta majandustulemusi avaldanud. Samas on raske uskuda, et majandustulemuste avaldamise viimasele hetkele jätvad ettevõtted võiks üllatada väga heade majandustulemustega.

Hetkel kuum