Kristel Raesaar • 14. märts 2000 kell 13:00

Hansapanga aktsia tõusis spekulantide huvi mõjul

Tänu kohalike ja välismaiste spekulantide ostuhuvile kallines Hansapanga aktsia Tallinna börsil täna aktiivses kauplemises 3,5 protsenti.

Kui seni ootasid investorid, et möödunud nädalal müügisurves langenud Hansapank võiks veelgi odavneda, siis müügiorderite lõppemisel asusid huvilised aktsiaid ostma. 19,3 miljoni krooni eest kaubeldud Hansapanga aktsia lõpetas päeva 139,75 krooni tasemel.

?135 oli Hansapangale tugev vastupanutase. Ilmselt tüdineti ootamast, et aktsiat veel odavamalt kätte saada, ja asuti ostma,? rääkis Ühispanga analüütik Sander Danil.

Hansapanga maakleri Mattias Mustoneni sõnul tehti Hansapanga aktsiatega palju väiksemaid tehinguid. ?Siin polnud tegu ühe suure ostjaga, vaid paljude mänguritega, kes üritasid tabada õiget momenti ja hüppasid paati,? selgitas ta.

Kuna müüjaid on turul vähe, jätkub Hansapanga aktsia tõus tõenäoliselt ka homme, prognoosis Mustonen. Danil märkis, et aktsiaturg võib nädala teisel poolel laiades piirides kõikuda, sest optsioonide tähtaja lõppemine reedel võib esile kutsuda müügisurve.

Hetkel kuum