5. mai 2000 kell 6:18

Viljandimaal saab varsti tavapärasest kiiremini sõita

Teedevalitsused panevad kolmapäevast alates maanteede äärde üles esimesed 100- või 110-kilomeetrise tunnikiirusega sõita lubavad märgid. Viljandi Teedevalitsuse liiklusohutuse peaspetsialist Alard Tallo ütles Sakalale, et ta on maanteeametile teinud ettepaneku tõsta piirkiirust Abja ja Mõisaküla teeristi ning Viljandi ja Mudiste vahelisel lõigul.

'Arvan, et loa selleks me saame,' rääkis Tallo. 'Praegu sõltub kõik teede märgistamisest. Kehtestatud nõuete järgi peab teelõigul, kus lubatakse sõita üle90 kilomeetri tunnis, olema tähistatud tee telgjoon ja pidevjoonega ka teeääredning samuti peab seal olema hea piki- ja külgnähtavus.'

Tallo lisas, et ilmselt saab teedevalitsus märgistustöödega hakkama maikuujooksul. Seega võib kõnealustel lõikudel uusi piirkiirusi oodata juuni alguses.

Tavapärasest kiiremini saab praegu sõita mitmel Tallinn-Tartu, Tallinn-Narva jaTallinn-Pärnu maantee lõigul.

Kiiremat sõitu lubavad märgid korjatakse ära ilmast sõltuvalt septembri lõpus võioktoobri algul.

Hetkel kuum