Inno Tähismaa • 2. juuni 2000 kell 11:02

Majandusminister: sooja 5% käibemaksu määr ei tohiks probleem olla

'Ma ei näe sooja 5% käibemaksus probleemi, sest valitsus on lubanud IMF-ile kaotada käibemaksu 0-määra,' ütles majandusminister, Mõõdukate volikogu juhataja Mihkel Pärnoja. Tema hinnangul ei pruugi toasooja 5% käibemaksul riigi maksulaekumistele tuntavat mõju olla. 'Maksud laekuvad vaid siis, kui tarbija on suuteline maksma,' lisas Pärnoja.

RE Mõõdukad arutab laupäeval peetaval volikogul omavalitsuste volikogude seisukohti elanikkonnale müüdava toasooja käibemaksustamisest. Mõõdukate juhatus on leidnud erinevalt valitsusest, et 1. juulist tuleks soojusenergiale kehtestada mitte suurem kui 5% käibemaks.

Volikogu arutab ka aktiivse tööhõive poliitikat ning valib volikogu uue juhataja, teatas Mõõdukate fraktsiooni pressinõunik Heikki Talving.

Hetkel kuum