Ülo Toomsalu • 15. juuni 2000 kell 6:10

Hiiumaa liinil hangeldatakse broneerimispiletitega

Tundidepikkused ooteajad mandri ja Hiiumaa vahelisel laevaliinil ahvatlevad praamipileti broneeringuid kokku ostma ning need kallimalt maha müüma, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Üks mees ostis kümme sõiduauto broneeringut sooviga need hiljem kallimalt maha müüa,' ütles tallinlane Lauri. 'Soovijatest pole puudus, sest praegu on nii Rohuküla kui ka Heltermaa pool metsikud praamijärjekorrad.'

Eile õhtul püsis Hiiumaa poolel ligi viie- ning mandri poolel ligi seitsmetunnine elav ootejärjekord, sest liinil liikuvast kolmest väikesest parvlaevast oli 70 protsenti broneeritud.

Saaremaa Laevakompanii tegevdirektor Tõnis Rihvk lausus, et 20 krooni maksvate broneeringutega hangeldamine on riskantne, sest piletil on kirjas auto number. 'Hangeldamine ei ole küll välistatud, kuid kui pealelaadija peaks märkama, et piletil olev autonumber ei lähe pealelaaditava auto numbriga kokku, saadetakse patustaja järjekorra lõppu,' sõnas Rihvk. Tema sõnul ei saa seetõttu broneeringutega hangeldamine olla levinud.

Hiiumaa Heltermaa sadama kassapidaja Natalja Pähn lausus, et ei tea, et tänavu oleks keegi püüdnud broneeringuid kokku osta ja hiljem kallimalt maha müüa. 'Möödunud aastast mäletan ühte juhust, kus üks mees lehvitas autojärjekorra alguses broneeringut ning soovis seda kallimalt maha müüa,' ütles ta. 'Tegelikult võtab riski valebroneeringuga vahele jääda pigem ostja kui müüja.'

Teede- ja sideministeerium süüdistas eile Saaremaa Laevakompaniid, et firma on praamijärjekorrad tahtlikult tekitanud, sest ei sõida kaks suurt parvlaeva Ofelia ja Scania. Laevakompanii võttis Ofelia ja Scania liinilt maha meresõiduohutuse tagamise ettekäändel, sest laevatee sügavus oli mõnes kohas muutunud liiga madalaks.

Hetkel kuum