Ülo Toomsalu • 14. august 2000 kell 6:11

Endine riigiprokurör Indrek Meelak kaotas kohtus liikluspolitseile

Halduskohtunik jättis jõusse endisele riigiprokurörile Indrek Meelakule politsei määratud rahatrahvi, sest Meelak venitas sihilikult asja arutamist, püüdes juba kolmandat korda liikluseeskirja rikkumise eest karistuseta pääseda, kirjutab Postimees. Viljandi maakohtu halduskohtunik Eda Muts jättis 28. juulil rahuldamata korduva liiklusrikkuja Meelaku kaebuse Tallinna liikluspolitsei ülemkomissari Alo Kirsimäe tehtud karistamisotsuse kohta. Meelak kaebas liikluspolitsei kohtusse, sest pidas ebaseaduslikuks enda karistamist tagaselja ajal, mil ta ei saanud politseisse ilmuda. Liikluseeskirja rikkumist Meelak ei vaidlustanud. Kohtuotsusega peab Meelak tasuma 410kroonise trahvi. Kohtunik märkis üle kolme lehekülje pikas otsuses ka seda, et Meelaku varasemad haldusõiguserikkumiste menetlused kiiruseületamise ja juhtimisõiguseta sõidu eest 1998. aastal on lõpetatud haldusasjade tähtaegade täitumise tõttu Meelaku analoogse tegevuse alusel. Ka sel korral taotles Meelak õigusabikulude kompenseerimist, kuid kohus jättis taotluse rahuldamata.

Hetkel kuum