Ülo Toomsalu • 15. september 2000 kell 6:27

Tallinna kesklinna kerkib veel üks pilvelõhkuja

Välisinvestorid plaanivad rajada Tallinna kesklinna Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgale 15korruselise hotelli, mille trumbiks peaks saama soodne asupaik ja tipphotellidest soodsam toahind, kirjutab Postimees.

Välisfirma Acadia Holdings Ltd esindaja Eestis Märt Vänikver ütles eile, et esialgse kava kohaselt peaks umbes sada miljonit krooni maksma mineva hotelli ehitamine algama tuleva aasta lõpus või ületuleva alguses ning kestma umbes aasta.

Ligi sajatoaline hotell on kavandatud kolmetärnilisena ja madalamate toahindadega, kui need on näiteks suurhotellides Viru ja Olümpia, märkis Vänikver. 'Hotell ei ole mõeldud väga rikkale turistile,' lisas ta.

Vänikveri sõnul asub uus hotell soodsas asupaigas, sest kohast on otsetee lennujaama ja sadamasse ning Peterburi ja Tartu. 'Regioon on ka linna tulevane ärikeskus, mis praegu pidevalt nihkub Stockmanni suunas,' märkis ta.

Vänikver lausus, et Acadia Holdings otsib praegu hotellile operaatorit, ühe võimaliku kandidaadina peetakse seejuures läbirääkimisi ka Reval Hotelligrupiga, kellele kuuluvad hotellid Olümpia, Central, Park ja Expresshotell.

Hetkel kuum