20. september 2000 kell 7:31

Dollar läheneb 18,50 kroonile

Euro kurss langes täna varahommikul Aasia valuutaturgudel juba neljandat järjestikkust päeva uuele rekordmadalale tasemele 0,8465 dollarini, mis teeb USD kursiks 18,48 krooni. Viimase 11 kauplemissessiooni jooksul on rekordmadalale kursile langetud juba üheksal korral.

Analüütikute sõnul on turuosalised kindlad, et keskpankade poolt pole neil midagi karta, interventsioonioht on vähetõenäoline. Euroopa ühisraha viimaste päevade nõrgenemine on tingitud uskumusest, et seitsme juhtiva tööstusriigi rahandusministrid ei suuda välja tulla konkreetse plaaniga langemise peatamiseks.

Saksamaa rahandusminister Hans Eicheli väljaütlemisest võib järeldada, et euro-tsooni suurim riik seda ei soovigi. Eicheli väitel tuleb Euroopal võtta eeskuju USAst ning suhtuda euro kursi kõikumisse rahulikult.

Euro langes rekordmadalale tasemele 90,48 EUR/JPYni ka Jaapani jeeni suhtes.

Hetkel kuum