• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uus seadus muudab senised piraatbussivedajad seaduslikuks

  Pühapäeval jõustunud seadustest annab ühistranspordiseadus võimaluse legaliseeruda seni piraatbusside staatuses olnud väikebussidel, autoveoseadus jätab aga veoki omanikele enne suuremaid muutusi veel mõtlemisaega.
  Oktoobrist jõustus ka autoveoseadus. Seaduse jõustumisega ei kaasne aga koheselt mingeid suuremaid muudatusi autoveonduses. Olulisemad muutused jõustuvad paari järgneva aasta jooksul.
  Kuna uus seadus eraldab professionaalsetest veofirmadest ettevõtjad, kes teevad vedusid omal kulul, siis peaksid praegu näiteks tootmisettevõtted, kes veavad oma autoga põhiliselt oma töös vajaminevat toorainet või müüki minevat valmistoodangut, mõtlema, kas nad jäävadki vedama vaid oma toodangut või tahavad nad oma veokeid rakendada ka kommertsvedudes.
  Kui nad jäävad ainult omavedude juurde, siis peavad nad järgmisel aastal taotlema ka vastava tegevusloa ja sõidukikaardi ning tuleva aasta 1. oktoobrist ei pea neil erinevalt kommertsvedude teostajatest olema ettevõttes koolitatud vedude eest vastutavat isikut ega auto kohta nõutavaid garantiisummasid.
  Autoveoseaduse järgi peab uuest aastast tegevust alustavatel Eesti siseste vedude korraldajatel olema sarnaselt rahvusvaheliste vedude korraldajatega tööl vedude eest vastutav isik, kes on läbinud ka vastava koolituse. Vajaminevat koolitust korraldavas Tallinna Kõrgemas Tehnikakoolis on juba esimene koolitus alanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.