• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seadusemuudatus eksitas töötuid

  Tallinna tööhõivetalituse koridore ummistasid eile segaduses ja ärritunud töötud, kes lootsid pühapäeval jõustunud seadusemuudatuse tõttu saada riigilt haigekassakaardi ja abiraha, kirjutab Postimees.

  'Inimesed arvavad, et kui nad end nüüd töötuks registreerivad, siis saavad nad haigekassakaardi, abiraha ja riik maksab nende eest sotsiaalmaksu,' rääkis Tallinna tööhõivetalituse vanemkonsultant Maarika Vihermäe. 'Paraku ei laiene see inimestele, kes ei ole viimase aasta jooksul kuut kuud töötanud.'
  Tallinna tööhõivetalituse direktori Marju Reinu hinnangul ületas eilne koormus varasemate päevade oma kümme korda ning töötu sotsiaalse kaitse seaduse muudatusega koos kasutusele võetud uus arvutiprogramm ei pidanud koormusele vastu.
  Pingelisele õhkkonnale lisaks vaevas inimesi õhupuudus ning äraütleva vastuse puhul olid konfliktid kerged tekkima.
  Kella üheks oli esmaseid pöördujaid 1400, kellest 70 protsenti oli pikaajalisi töötuid, kes olid valelootustega kohale läinud.
  'Homme suuname kõik esmapöördujad grupikonsultatsiooni, ükshaaval enam selgitada ei jõua,' ütles Rein.
  Reinu sõnul kartsid nad alguses, et pöördujad tulevad eelkõige õppevõimalusi nõutama, ehkki ka selleks ei ole rahalisi võimalusi juurde tekkinud, kuid töötuid huvitas rohkem abiraha.
  Pikaajalised töötud saavad ka pärast pühapäevast seadusemuudatust loota ainult töövahendust, hädaabitöid, täiendus- või ümberõpet ja stardiraha oma ettevõtte käivitamiseks. Töötu abiraha ja haigekassakaarti nad ei saa, samuti ei maksta nende eest sotsiaalmaksu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".