• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Miinisadama kaides haigutavad praod

  Möödunud nädala lõpus Saksamaalt Eesti mereväele varustust toonud abilaev Werra ei saanud koormat lossida mereväele kuuluvas Miinisadamas, sest autokraana võinuks konteinereid tõstes läbi aukliku asfaldi vajuda, kirjutab Postimees.

  Kuna merevägi ei soovinud asjatult riskida, paluti piirivalvelt luba lossida Werrat Vene-Balti sadama piirivalveametile kuuluvas osas. Varustus tuuakse sealt mereväebaasi autodega või meritsi.
  Mereväe staabiülema kohusetäitja leitnant Lauri Tumm ütles Postimehele, et selline otsus võeti vastu igakülgse turvalisuse tagamiseks, sest Miinisadama auklikud kaid ei pruugi enam raskemaid sõidukeid kannatada.
  Tummi sõnul liiguvad kaidel küll sõjalaevu varustavad paarikümnetonnised kütuseautod, kuid igal juhul peab seal sõites ülimalt ettevaatlik olema.
  Saja meetri pikkuse ja 4,1meetrise süvisega Werra laadungiks on sõjatehnikat täis konteinerid, mis kaaluvad kümneid tonne.
  'Ühes konteineris on näiteks terve laeva peamasin,' lausus Tumm. 'Werra komandöri süda võib rahule jääda, sest tema laeva ei ähvarda kümnetonnise kraana pealevajumine.'
  Ligi sada aastat tagasi ehitatud Miinisadama kai nägi eile välja, nagu oleksid miinid seal juba lõhkenud. Sadama sügavama osa ääres olid kaid iga kümmekonna meetri järel justkui ussidest puretud. Mere suunas kaldu vajunud asfaltkatte sees haigutasid praod ja augud, mille põhja polnud alati näha.
  Spetsialistide hinnangul ei pea ligi sajandivanused kividega täidetud puukastid, millest algne kai ehitati, enam raskusele vastu ja annavad järele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.