Romet Kreek • 9. oktoober 2000 kell 22:00

Pro Kapital laiendab tegevust

Pro Kapital Grupi tütarfirma Domina Hotel e Comproprieta Alberghiere S.p.A. omandas kõik Domina Management ASi aktsiad 5 mln krooni eest. Ja tütarfirma otsustas omandada ühe Preatonile kuuluva firma Fish Viaggi S.r.l., mis pakub Itaalias ja Egiptuses turismiteenuseid. Pro Kapitali tegevus muutub üha globaalsemaks ja läheb üha uutele tegevusaladele, mis muudab ettevõtte tegevuse hindamise keeruliseks. Pro Kapitali aktsia eile kauplemist ei leidnud.

Äripäeva indeks langes 0,5 protsenti 420,63 punktile. Börsi päevakäive kuivab päev-päevalt üha enam kokku. Eilne päevakäive küündis vaid 6,4 mln kroonini, tehinguid tehti 96.

Kõige enam kaubeldud väärtpaber oli Hansapanga aktsia, mis 2,9 mln kroonise käibe juures hinda ei muutnud.

Norma aktsia langes 1,39 protsenti 42,50 kroonile miljonikroonise käibe juures. Tallinna Kaubamaja aktsia tegi läbi suure languse väikese käibe juures. Vaid 5340 kroonise käibe juures kaotas ettevõte oma väärtusest aktsia hinna languse näol 5,49 protsenti, aktsia lõpetas 53,40 kroonil.

Erastamisväärtpaberi hind langes 2,24 protsenti 0,665 kroonile päris korraliku 0,9 mln kroonise käibe juures.

Baltika aktsia leidis poole miljoni krooni ulatuses kauplemist, aktsia hind tõusis 2,8 protsenti 25,70 kroonile.

Suurim tõusja oli 11,76 protsendiga Tallinna Külmhoone aktsia, kes sai hoo sisse tänu laiale spreadile. Käibest pole juttugi ? 3800 krooni.

Estiko aktsia langes 8,33 protsenti 6,60 kroonile 7979 kroonise käibe juures.

Börsil ei ole olulist elavnemist oodata varem kui vahetult enne kolmanda kvartali majandustulemuste avaldamist. See aeg ei ole enam mägede taga. Üldiselt on ootused kvartali tulemuste osas positiivsed.

Hetkel kuum