• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Haridusminister peab ülikallist üürikorterist lahkuma

  Isamaaliitlasest haridusministri Tõnis Lukase enda sõnul polnud tal kuni eilseni aimugi tema Tallinna ametikorteri eest iga kuu eraisikust omaniku kontole tiksunud üürisumma suurusest, sest pole üürilepingut kordagi näinud, kirjutab Postimees.

  Alates ministritoolile istumisest mullu aprillis on haridusminister Tõnis Lukas oma Tallinnas veedetud ööd maganud korteris, mille üürimine nõuab maksumaksjalt iga kuu 9900 krooni.
  'Mina pöördusin riigikantselei poole palvega mulle korter välja pakkuda,' lausus Lukas. 'Ja pärast seda viis riigikantselei direktor mu kättpidi sellesse korterisse kohale.'
  Kolmetoaline korter, kuhu riigikantseleid toona juhtinud Meelis Pihel (lahkus ametist 1999. aasta sügisel) haridusministri 'kättpidi' viis, asub Keskturu kõrval Lastekodu tänava maja 15/17 esimesel korrusel.
  Kesklinnas tegutsevate kinnisvaramaaklerite hinnangul peab selles piirkonnas ligi 10 000kroonise kuuüüriga korter endas peitma midagi eksklusiivset - näiteks mullivanni, ilusa vaatega terrassi või siis moodsat kodutehnikat koos uue mööbliga.
  Lukase sõnul ei leidu talle ametikorteriks üüritud ligi 50 ruutmeetril mullivanni ning ka mööbel pole tema hinnangul kõige uuem.
  Eaisikust üürileandja Andrus Valgeristiga 10 000kroonise üürilepingu sõlmimise põhjusi ei osanud riigikantselei töötajad eile Lukasele öelda. 'Need ametnikud, kellega mina rääkisin, ei tea sellest midagi - nad ei olnud selle lepingu sõlmimise ajal veel ametis,' nentis ta.
  'Mul on riigikantseleiga kokku lepitud, et nad otsivad piirhinna sisse jääva üürikorteri,' sõnas Lukas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.