Ülo Toomsalu • 10. oktoober 2000 kell 6:12

Haridusminister peab ülikallist üürikorterist lahkuma

Isamaaliitlasest haridusministri Tõnis Lukase enda sõnul polnud tal kuni eilseni aimugi tema Tallinna ametikorteri eest iga kuu eraisikust omaniku kontole tiksunud üürisumma suurusest, sest pole üürilepingut kordagi näinud, kirjutab Postimees.

Alates ministritoolile istumisest mullu aprillis on haridusminister Tõnis Lukas oma Tallinnas veedetud ööd maganud korteris, mille üürimine nõuab maksumaksjalt iga kuu 9900 krooni.

'Mina pöördusin riigikantselei poole palvega mulle korter välja pakkuda,' lausus Lukas. 'Ja pärast seda viis riigikantselei direktor mu kättpidi sellesse korterisse kohale.'

Kolmetoaline korter, kuhu riigikantseleid toona juhtinud Meelis Pihel (lahkus ametist 1999. aasta sügisel) haridusministri 'kättpidi' viis, asub Keskturu kõrval Lastekodu tänava maja 15/17 esimesel korrusel.

Kesklinnas tegutsevate kinnisvaramaaklerite hinnangul peab selles piirkonnas ligi 10 000kroonise kuuüüriga korter endas peitma midagi eksklusiivset - näiteks mullivanni, ilusa vaatega terrassi või siis moodsat kodutehnikat koos uue mööbliga.

Lukase sõnul ei leidu talle ametikorteriks üüritud ligi 50 ruutmeetril mullivanni ning ka mööbel pole tema hinnangul kõige uuem.

Eaisikust üürileandja Andrus Valgeristiga 10 000kroonise üürilepingu sõlmimise põhjusi ei osanud riigikantselei töötajad eile Lukasele öelda. 'Need ametnikud, kellega mina rääkisin, ei tea sellest midagi - nad ei olnud selle lepingu sõlmimise ajal veel ametis,' nentis ta.

'Mul on riigikantseleiga kokku lepitud, et nad otsivad piirhinna sisse jääva üürikorteri,' sõnas Lukas.

Hetkel kuum