Ülo Toomsalu • 10. oktoober 2000 kell 6:13

Vargad viisid Kohtla-Järve koolimajast katlad

600 Kohtla-Järve Järve gümnaasiumi õpilast pidid eile äärepealt lõunasöögita jääma, sest metallivargad olid viinud koolisööklast minema terve kastrulikoorma, kirjutab Põhjarannik.

Järve gümnaasiumi direktor Sirje Jõemaa istus eile pärastlõunal oma kabinetis ja arvutas, kui palju lähevad maksma uued kastrulid ja katlad, asendamaks nõusid, mille metallivargad sööklast minema viisid. Summa läheneb 20 000 kroonile.

Eelmise reede öösel surusid vargad lahti Järve gümnaasiumi esimesel korrusel asuva söökla põhjapoolse akna ning viisid minema ligi 40 alumiiniumpotti ja roostevabast terasest katelt. Kahte suurde potti valmiskooritud kartulid valasid vargad lihtsalt põrandale maha.

Direktor Jõemaa ütles, et varastatud kastrulite ja katelde bilansiline väärtus polnud märkimisväärne, sest suur osa neist oli muretsetud veel nõukogude ajal, kuid sellele vaatamata on kahju siiski suur.

Eile hommikul sai Kohtla-Järve kriminaalpolitsei teate, et koolist varastatud kastrulid võivad olla ühes Uue tänava majas. Politseinikud leidsid juhatatud aadressil korteri, mille välisuks oli väljastpoolt naelaga kinni löödud.

'Läksime sisse ja leidsime sealt seitse potti,' ütles Ida-Viru politseiprefektuuri kriminaal-osakonna politseiinspektor Toomas Randmer

Kuigi politsei otsis läbi kõik metalli kokkuostupunktid, jäid ülejäänud kastrulid leidmata.

Hetkel kuum