Ülo Toomsalu • 16. oktoober 2000 kell 6:58

Tallinnas on liikvel võltsitud parkimiskaardid

Tallinnas viimasel ajal levima hakanud võltsitud parkimise sooduskaardid pole parkimiskorra kontrollijate sõnul probleem - kontrolörid tunnevad need ära ja võltsingu kasutaja parkimistrahvist ei pääse, kirjutab SL Õhtuleht.

Parkimiskaartide võltsijaile eraldi jahti ei peeta. Samuti pole püütud võltsingu kasutajaid kriminaalkorras vastutusele võtta, ehkki kriminaalkoodeksi § 186 alusel võib nii ametliku dokumendi võltsijat kui ka kasutajat karistada kuni kahe aasta pikkuse vangistusega.

'Parkimiskontrolli silm on juba haige selliseid asju märkama,' ütleb Tallinna liikluskorralduskeskuse parkimiskontrolli osakonna juhataja Vello Lõugas. Ta on kindel, et tema mehi ei õnnestu ninapidi vedada. Parkiva auto armatuurlauale pandud võltskaart sarnaneb enam-vähem originaaliga. Neile on kleebitud isegi fluorestseeruv kolme lõviga vapi kujutis ja löödud reljeefne pitser

Tänu täitevosakondade töö aktiviseerumisele saab trahviraha autoomaniku kontolt pikema jututa ära võtta. Võltsitud kaarte on autojuhtidelt ka ära korjatud. 'Mõnelt on kaardi päritolu kohta seletuskiri võetud, kuid tavaliselt kirjutab juht sinna, et ostis selle nurga tagant kolmnurkse näoga kuti käest.'

Parkimiskontrolöride sõnul küsitakse võltskaardi eest 1500 krooni ja rohkemgi. Teada on saadud isegi libakaardi müüjate telefoninumbreid, kuid need on jäänud peatselt tummaks.

Hetkel kuum