Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mööbli rentimine kogub hoogu

  Büroomööbli rentimise vajadus võib tekkida mitmesugustel põhjustel.
  Martela mööblit müüva ja rentiva ASi Datel projektijuht Tiina Tarma sõnab, et nende poole pöördutakse sooviga rentida toole või muud sisustust suuremate nõupidamiste või ürituste läbiviimiseks. Samuti tuleb kõne alla üksikute töökohtade rentimine, kui Eestis asuvasse tütarfirmasse tuleb emafirmast paariks päevaks keegi tööle. Pakutakse ka asendustöökohti, kui mööblit vajatakse enne tellitu kohalejõudmist.
  ASi Thulema müügijuht Tõnis Järve nimetab kontorimööbli rentimise põhjusena muu hulgas järgmist asjaolu: kuna mööbel püsib heas korras aastaid, võib uuendusmeelsem büroo-omanik sellest lihtsalt varem tüdida ja nii otsustataksegi rentimise kasuks. ?Samuti räägib rentimise poolt see, et kogu kontorisisustuse eest ei pea korraga paarisadat tuhandet krooni välja käima,? nendib Järve.
  Siiski nendivad nii Dateli kui ka Thulema esindajad, et kontorimööbli rentimise teenust nad ei reklaami, vaid pakuvad seda oma senistele klientidele ja koostööpartneritele.
  Thulemas on järgmisel aastal plaanis hakata rentimisega siiski aktiivselt tegelema. Praegu on väljatöötamisel hinnakirjad ja kasutusrendi tingimused, mistõttu saab varsti kontorisisustust Thulemast rentida ka aastateks.
  Datelist renditakse suhteliselt kõrge hinnaklassiga Martela kontorimööblit paarist päevast kuni nädala-paarini. Töökohade arv, millest igaüks sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli ja vahel ka riiulit, piirdub tavaliselt viiega. Renditakse ka külaliste toole, riiuleid ja üksikuid teisi sisustustooteid. Tiina Tarma kurdab, et mõnikord tuuakse tagasi plekkide ja kriimustustega mööblit, mille hilisem müümine on ka soodushindadega raskendatud.
  Thulemast saab praegu mööblit laenutada kõige vähem üheks, kõige rohkem neljaks kuuks. Pakutakse kolme seeriat lihtsamat kontorimööblit, mis sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli, väikest kappi ning riiulit. Disainmööblit ei rendita. Kui rendimööbel Thulemasse tagasi on toodud, tehakse mööblile noorenduskuur, näiteks vahetatakse toolidel katteriie ning laual lauaplaat.
  Mööbli rentimine ei olnudki nii lihtne, kui esmapilgul tunduda võib. Meil oli vaja osaleda näitusel, kus pidime eksponeerima trükiseid, ning selleks oli vaja spetsiaalset kaldpinnaga eksponeerimisriiulit. Sekretär nägi tükk aega vaeva, et interneti ja infotelefonide vahendusel renditeenust pakkuvaid firmasid leida, lõpuks kolm sellist siiski oli.
  Datelist renditud eksponeerimisriiuliga olime küll rahul, see oli väga ilus ja korralik, samuti tellisime eraldi riiuli kohaletoomise, kokku- ja lahtimonteerimise ning äraviimise. Tuleb tunnistada, et see lisateenus oli kaks korda kallim kui riiuli rent, kuid lõppkokkuvõttes oli tegemist siiski soodsa teenusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kaspar Oja: valesti arvutatud inflatsioon annab ettevõtjale väära lähtepunkti
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Inflatsiooni välja arvutamisel kasutatud elektri hinna lähteandmed on valed ja tegelik inflatsioon peaks olema väiksem, leiab Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Toomas Arak: aktsiate hoidmistunnistustega käivad võimalused ja riskid käsikäes
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
Iga investeering vajab investori tähelepanu, kuid hoidmistunnistuste puhul on see isegi tähtsam, eriti kui aktsiate koduturuks on mõni eksootilisem börs, kirjutab Swedbanki finantsturgude valdkonnajuht Toomas Arak panga blogis.
USA aktsiaindekseid mõjutasid kõnelused majanduslangusest
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
USA aktsiaindekseid tabas teisipäeval langus. S&P 500 taandus 1,4%, Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 1% ja Nasdaq Composite kukkus 2%.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Slacki tegevjuht astub ametist tagasi ja lahkub ettevõttest
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Slack Technologies kaasasutaja ja tegevjuht Stewart Butterfield lahkub ametist ettevõtte omaniku Salesforce'i sõnul jaanuaris.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Kohtla-Järve linn müüs vanurite hooldekodu sisustuse 93 500 euroga
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.
Oktoobris Kohtla-Järve linnavalitsuselt vanurite hooldekodu kinnistu ostnud Allan Männi ettevõte Prestone OÜ soetas lisaks otsustuskorras hooldekodus asuva vallasvara.

Olulisemad lood

Ettevõtlusminister Järvan: elektri hinna tõus ei mõjuta eriti ettevõtteid
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Kristjan Järvani sõnul moodustavad energiakulud ettevõtete kogukuludest vaid paar protsenti. Põhjused, miks paljud firmad praegu raskustes on, on Järvani hinnangul hoopiski muud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.