Mööbli rentimine kogub hoogu

Büroomööbli rentimise vajadus võib tekkida mitmesugustel põhjustel.

Martela mööblit müüva ja rentiva ASi Datel projektijuht Tiina Tarma sõnab, et nende poole pöördutakse sooviga rentida toole või muud sisustust suuremate nõupidamiste või ürituste läbiviimiseks. Samuti tuleb kõne alla üksikute töökohtade rentimine, kui Eestis asuvasse tütarfirmasse tuleb emafirmast paariks päevaks keegi tööle. Pakutakse ka asendustöökohti, kui mööblit vajatakse enne tellitu kohalejõudmist.

ASi Thulema müügijuht Tõnis Järve nimetab kontorimööbli rentimise põhjusena muu hulgas järgmist asjaolu: kuna mööbel püsib heas korras aastaid, võib uuendusmeelsem büroo-omanik sellest lihtsalt varem tüdida ja nii otsustataksegi rentimise kasuks. ?Samuti räägib rentimise poolt see, et kogu kontorisisustuse eest ei pea korraga paarisadat tuhandet krooni välja käima,? nendib Järve.

Siiski nendivad nii Dateli kui ka Thulema esindajad, et kontorimööbli rentimise teenust nad ei reklaami, vaid pakuvad seda oma senistele klientidele ja koostööpartneritele.

Thulemas on järgmisel aastal plaanis hakata rentimisega siiski aktiivselt tegelema. Praegu on väljatöötamisel hinnakirjad ja kasutusrendi tingimused, mistõttu saab varsti kontorisisustust Thulemast rentida ka aastateks.

Datelist renditakse suhteliselt kõrge hinnaklassiga Martela kontorimööblit paarist päevast kuni nädala-paarini. Töökohade arv, millest igaüks sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli ja vahel ka riiulit, piirdub tavaliselt viiega. Renditakse ka külaliste toole, riiuleid ja üksikuid teisi sisustustooteid. Tiina Tarma kurdab, et mõnikord tuuakse tagasi plekkide ja kriimustustega mööblit, mille hilisem müümine on ka soodushindadega raskendatud.

Thulemast saab praegu mööblit laenutada kõige vähem üheks, kõige rohkem neljaks kuuks. Pakutakse kolme seeriat lihtsamat kontorimööblit, mis sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli, väikest kappi ning riiulit. Disainmööblit ei rendita. Kui rendimööbel Thulemasse tagasi on toodud, tehakse mööblile noorenduskuur, näiteks vahetatakse toolidel katteriie ning laual lauaplaat.

Mööbli rentimine ei olnudki nii lihtne, kui esmapilgul tunduda võib. Meil oli vaja osaleda näitusel, kus pidime eksponeerima trükiseid, ning selleks oli vaja spetsiaalset kaldpinnaga eksponeerimisriiulit. Sekretär nägi tükk aega vaeva, et interneti ja infotelefonide vahendusel renditeenust pakkuvaid firmasid leida, lõpuks kolm sellist siiski oli.

Datelist renditud eksponeerimisriiuliga olime küll rahul, see oli väga ilus ja korralik, samuti tellisime eraldi riiuli kohaletoomise, kokku- ja lahtimonteerimise ning äraviimise. Tuleb tunnistada, et see lisateenus oli kaks korda kallim kui riiuli rent, kuid lõppkokkuvõttes oli tegemist siiski soodsa teenusega.

Hetkel kuum