• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mööbli rentimine kogub hoogu

  Büroomööbli rentimise vajadus võib tekkida mitmesugustel põhjustel.
  Martela mööblit müüva ja rentiva ASi Datel projektijuht Tiina Tarma sõnab, et nende poole pöördutakse sooviga rentida toole või muud sisustust suuremate nõupidamiste või ürituste läbiviimiseks. Samuti tuleb kõne alla üksikute töökohtade rentimine, kui Eestis asuvasse tütarfirmasse tuleb emafirmast paariks päevaks keegi tööle. Pakutakse ka asendustöökohti, kui mööblit vajatakse enne tellitu kohalejõudmist.
  ASi Thulema müügijuht Tõnis Järve nimetab kontorimööbli rentimise põhjusena muu hulgas järgmist asjaolu: kuna mööbel püsib heas korras aastaid, võib uuendusmeelsem büroo-omanik sellest lihtsalt varem tüdida ja nii otsustataksegi rentimise kasuks. ?Samuti räägib rentimise poolt see, et kogu kontorisisustuse eest ei pea korraga paarisadat tuhandet krooni välja käima,? nendib Järve.
  Siiski nendivad nii Dateli kui ka Thulema esindajad, et kontorimööbli rentimise teenust nad ei reklaami, vaid pakuvad seda oma senistele klientidele ja koostööpartneritele.
  Thulemas on järgmisel aastal plaanis hakata rentimisega siiski aktiivselt tegelema. Praegu on väljatöötamisel hinnakirjad ja kasutusrendi tingimused, mistõttu saab varsti kontorisisustust Thulemast rentida ka aastateks.
  Datelist renditakse suhteliselt kõrge hinnaklassiga Martela kontorimööblit paarist päevast kuni nädala-paarini. Töökohade arv, millest igaüks sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli ja vahel ka riiulit, piirdub tavaliselt viiega. Renditakse ka külaliste toole, riiuleid ja üksikuid teisi sisustustooteid. Tiina Tarma kurdab, et mõnikord tuuakse tagasi plekkide ja kriimustustega mööblit, mille hilisem müümine on ka soodushindadega raskendatud.
  Thulemast saab praegu mööblit laenutada kõige vähem üheks, kõige rohkem neljaks kuuks. Pakutakse kolme seeriat lihtsamat kontorimööblit, mis sisaldab lauda, sahtliboksi, tooli, väikest kappi ning riiulit. Disainmööblit ei rendita. Kui rendimööbel Thulemasse tagasi on toodud, tehakse mööblile noorenduskuur, näiteks vahetatakse toolidel katteriie ning laual lauaplaat.
  Mööbli rentimine ei olnudki nii lihtne, kui esmapilgul tunduda võib. Meil oli vaja osaleda näitusel, kus pidime eksponeerima trükiseid, ning selleks oli vaja spetsiaalset kaldpinnaga eksponeerimisriiulit. Sekretär nägi tükk aega vaeva, et interneti ja infotelefonide vahendusel renditeenust pakkuvaid firmasid leida, lõpuks kolm sellist siiski oli.
  Datelist renditud eksponeerimisriiuliga olime küll rahul, see oli väga ilus ja korralik, samuti tellisime eraldi riiuli kohaletoomise, kokku- ja lahtimonteerimise ning äraviimise. Tuleb tunnistada, et see lisateenus oli kaks korda kallim kui riiuli rent, kuid lõppkokkuvõttes oli tegemist siiski soodsa teenusega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.