Ülo Toomsalu • 3. november 2000 kell 6:13

Kalev kaotas idaturul üle 100 miljoni krooni

Kondiitritoodete vabriku Kalev juhataja Oliver Kruuda tunnistas eile, et ettevõte on kaotanud Venemaa ja Ukraina investeeringutena üle 100 miljoni krooni, mille katteks ei laekunud kahe tütarettevõtte müügist midagi, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Praktiliselt ei saa me midagi tagasi,' vastas Kruuda küsimusele, kui palju teenis ettevõte Ukraina logistikakeskuse ja Kaliningradi kondiitritööstuse T?arodeika müügist.

Eesti Ukraina saatkonna andmetel likvideeriti Kiievis Kalevi toodete ja Eesti toidukaupade edasimüügiks loodud logistikakeskus juba eelmisel aastal ja sellest pole rohkem midagi kuulda olnud.

Kalevi tänavustele majandustulemustele ettevõtetest loobumine mõju ei avalda, sest idaturu kahjumid kanti provisjonidena eelmise aasta majandusaruandesse. Kalevi eelmise aasta kahjum oli 43,17 miljonit krooni.

Kalevi eelmise aasta majandusaruandes on üleval vaid 15,7 miljoni kroonine nõue Moskvas asuva Bogatõri tehase vastu, kus Kalevile kuulub läbi Briti Neitsisaartel registreeritud offshore-firma pool aktsiatest. Lisaks kandis ettevõte maha 11 miljoni krooni suuruse laenu kolmandatele isikutele, mis anti läbi Kalevile kuuluva offshore-firma.

Hetkel kuum