Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Merko Ehituse kasum kasvas kaks korda

  Merko Ehitus teenis tänavu üheksa kuuga 39,7 miljonit krooni puhaskasumit. Mullu samal ajal oli kontserni kasum 18,7 miljonit krooni, kui jätta arvestamata E.L.L. Kinnisvara eraldamisega tekkinud ühekordne 56,2 miljoni krooni suurune finantskulu.
  Merko Ehituse üheksa kuu käive oli 910 miljonit krooni, mis mullu sama ajaga võrreldes on samuti ligi kaks korda kasvanud.
  Merko bilansis moodustavad raha, aktsiad ja muud väärtpaberid 117 miljonit krooni ehk ligi kolmandiku varadest.
  ?Mis puudutab ettevõtte müügipoolt ning käibekapitali, on seis suurepärane,? lausus investeerimispanga Suprema peaanalüütik Veikko Maripuu. ?Kui aga tulemustesse süveneda, oli kolmas kvartal ettevõttele kasumlikkuselt allapoole keskmist, ? lisas ta.
  Merko Ehituse brutokasumi marginaal langes septembri lõpuks 6,5 protsendile. Kolm kuud tagasi oli see 8,9 ja mullu kolmanda kvartali lõpus 13,2 protsenti. Tänavu üheksa kuu ärikasumi marginaal oli Merkol 4 võrrelduna mullu sama aja 7,2 protsendiga.
  Ühispanga analüütik Helen Linnupõld märkis ettevõtte analüüsis, et vaatamata Merko Ehituse oodatust paremale käibenumbrile vähenes ettevõtte kasumlikkus, mistõttu pank ei näe ettevõtte väärtuse olulist suurenemist.
  Ühispank ootab Merko Ehituse aktsia hinnaks järgmise aasta juunikuu lõpuks 43 krooni.
  Suprema ootab Merko Ehituse aktsia hinnaks aasta lõpuks 42 krooni ja aasta perspektiivis 47 krooni.
  Merko Ehituse aktsia sulgus eile börsil 39 krooni tasemel.
  Peamiselt Eesti kapitalil põhinevat Merko Ehitust hindavad analüütikud potentsiaalsetele ülevõtjatele üheks atraktiivsemaks ettevõtteks. Oodatav ostupakkumine annaks väikeinvestoritele võimaluse pakkumise hinna ja turuhinna vahelt kasumit teenida.
  Kuigi Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus on varem öelnud, et ei kavatse elu lõpuni ehitusäriga tegeleda, ei oota analüütikud lähiajal ettevõtte müüki.
  Ühispanga strateeg Aivo Kangus on varem öelnud, et arvestades ehitusturu arengut, ei oota ta ettevõtte müüki enne järgmise aasta lõppu.
  ?Merko omanikel ei tohiks olla müügiga kuhugi kiiret,? lausus Maripuu, mööndes, et seda muidugi juhul, kui ettevõtte eest ei pakutaks oluliselt praegusest turuhinnast kõrgemat hinda.
  ?Ettevõte on oluliselt laienemas uutele turgudele ja kui omanikud näevad selles perspektiivi, siis ei oleks lähiajal müük küll õige ajastus, sest praegune turuhind on oluliselt madalam kui tuleviku võimalik kasv,? lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vaiko Eplik: plaadimüügist enam ära ei ela Muusikatööstus muutuste lävel
Kesise plaadimüügi tõttu pole neli aastat originaalloomingut ilmunud, põhirõhk läheb kontsertide peale, sõnas muusik ja Eesti Autorite Ühingu juht Vaiko Eplik saates "Kuum tool".
Kesise plaadimüügi tõttu pole neli aastat originaalloomingut ilmunud, põhirõhk läheb kontsertide peale, sõnas muusik ja Eesti Autorite Ühingu juht Vaiko Eplik saates "Kuum tool".
Andre Nõmm: kõrged hoiuse intressid ilma kapitalijuhtimiseta on kui rattasõit ilma kiivrita
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Suuremate hoiu-laenuühistute tegevus on üsna sarnane pankade tegevusega, sestap peaksid neile ka samasugused reeglid kehtima, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm asutuse blogis.
Sigaodav Rootsi kinnisvarafirma on seda põhjusega
Värske lugejakiri viis mind Rootsi kinnisvaraturule. Nii nagu hea hulk aastaid tagasi, kui esimest korda Rootsi kinnisvarafirmast Oscar Properties kirjutasin, sain seegi kord lugejalt küsimuse, kas madalale vajunud aktsia hind võiks pakkuda head ostukohta.
Värske lugejakiri viis mind Rootsi kinnisvaraturule. Nii nagu hea hulk aastaid tagasi, kui esimest korda Rootsi kinnisvarafirmast Oscar Properties kirjutasin, sain seegi kord lugejalt küsimuse, kas madalale vajunud aktsia hind võiks pakkuda head ostukohta.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Eliisa Matsalu: häbi, Jaak Roosaare ja LHV!
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Jaak Roosaare ja LHV soovitus osta Venemaal tegutseva Silvano Fashion Groupi aktsiaid on silmakirjalik. Seda enam, et Roosaarel on hunnik Silvano aktsiaid, mille väärtust ta oma soovitustega tõstab, kirjutab Äripäeva ajakirjanik ja väikeinvestor Eliisa Matsalu.
Tööstused saavad 7 miljonit taastuvenergia arendamiseks
Ettevõtetele pakutakse alates 50 000 euro suuruseid toetuseid, kui need soovivad tööstusaladel taastuvenergiat toota. Maksimaalne toetussumma ulatub miljoni euroni ning kokku läheb toetusteks 6,8 miljonit eurot.
Ettevõtetele pakutakse alates 50 000 euro suuruseid toetuseid, kui need soovivad tööstusaladel taastuvenergiat toota. Maksimaalne toetussumma ulatub miljoni euroni ning kokku läheb toetusteks 6,8 miljonit eurot.

Olulisemad lood

“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.