• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi toiduainetööstus otsib turgu ida pool

  Saksa DG Bank on teinud analüüsi, mis näitab, et lääneeurooplaste tuludest läheb keskmiselt 20% söögile ja see on kogu aeg vähenenud. 1997. a peale on eratarbimine Lääne-Euroopas jätkuvalt kasvanud, ainult toiduainetööstusele pole sellest kasu tõusnud.
  Vaatamata sellele, et Ida- ja Kesk-Euroopa riikide osakaal Euroopa ostujõust on ainult 10%, annavad need riigid lähema kolme aasta jooksul toiduainenõudluse kasvust tervelt 24%, kinnitab DG Bank. Sama suur kasv on näiteks Suurbritannias, mõnevõrra väiksem ehk 18% on see Saksamaal ja Prantsusmaal, seevastu Põhjamaades on kasv ainult 6%.
  Nagu näitab Taani, Belgia ja Hollandi suurte toiduainekontsernide kogemus, saavutavad edu üksnes need, kes panevad rõhku ekspordile. Näiteks Belgia piimatoodetest läheb eksporti üle 70% ja Hollandis üle 50%. Soome ekspordib ainult 10% oma piimatoodetest.
  Saksa panga eksperdid rõhutavad, et ELi liiga suured põllumajandustoetused raskendavad toiduainetööstuse kulude kärpimist.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.