Ülo Toomsalu • 22. november 2000 kell 6:13

PM: arstide saatmine tasulisele puhkusele on maksuraha raiskamine

Head lugejad, mida te arvaksite, kui tänase juhtkirja asemel ilmuks järgmine teade: 'Homme läheb Postimehe sporditoimetus palgalisele puhkusele ja spordiuudiseid saate taas lugeda uuel aastal, sest Sydney olümpiamängude ajal kirjutasime spordist rohkem kui tavaliselt,' kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Kui esimene jahmatus möödas, tabaks toimetust tõenäoliselt kümnete tuhandete vihaste lugejate õigustatud pahameeletorm.

Aga kui Mustamäe haigla juhtkond teatab voodikohtade ajutisest sulgemisest ja töötajate saatmisest maksuraha eest erakorralisele tasulisele puhkusele, sest ravilepingud saavad niigi täidetud, siis ei juhtu õieti midagi.

Vastupidi, juhtkonnal jääb õigust ülegi - 'ootamatus' rahanappuses on süüdi kõik teised, eeskätt aga loomulikult haigekassa, haigla põhiline tuluallikas.

Mustamäe haigla rahamure tegelik põhjus on üleliigsed voodikohad ja tõenäoliselt ka üleliigsed töötajad..

Töötajate erakorralisele puhkusele saatmine maksumaksja kulul ei ole aga kokkuhoid, nagu väidab haigla juhtkond, vaid sulaselge raiskamine. Üleliigsed töötajad tuleb koos voodikohtade sulgemisega koondada ja õige aeg selleks oli samuti hiljemalt tänavu talvel, arvab Postimees.

.

Hetkel kuum