Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Grand Vitara sobib meie nirudele teedele

  Meie halbade teeolude juures on pool aastat tagasi soetatud Suzuki Grand Vitarad hästi vastu pidanud ning näidanud oma valmisolekut mistahes teeoludeks.
  Suzuki Grand Vitara tuli paar aastat tagasi turule hoopis teise kvaliteediga, mis oli tema eelkäijal, Suzuki Vitaral. Ja mitte ainult. Ka välimuse poolest ei anna neid omavahel võrreldagi. Kui tavaline Vitara on väike ja kitsas, siis Grand Vitaral on laiust samapalju kui klass suuremal Nissan Terranol. Tõeliselt meeldiv maastikuauto, millele pole tehnika osas erilist ette heita.
  Grand Vitara rooli istudes on erinevus sõiduautoga koheselt tuntav. Käigud on lühemad, kiirendus suuremal kiirusel pole nii hea kui sõiduautol. Samas teevad väikesed gabariidid auto kergesti juhitavaks ka naisterahvastele. Väljavaade autost on parem tänu kõrgusele.
  Mootorimüra kostab salongi kiirendamistel ning maanteel suurema kiiruse juures. Auto on jäiga vedrustusega nagu maasturid ikka. Samas on ta tavalisest Vitarast pehmem, auke ja teepinna ebatasasusi talub hästi. Hoogu tuleb vähendada treppi sõidetud teel, kus auto tagaosa kipub ära libisema.
  Maastikul on Grand Vitara vaatamata oma väiksusele tõsine tegija. Autol on kõik vajalik olemas: lülitatav nelikvedu ja aeglusti. Armatuurlaud koos kõikide nuppude-lülititega on selgelt loetav ja konkreetne. Ei mingit ülepakutud disaini-lihtne ja praktiline.
  Autos on piisavalt panipaiku, tagaistmete seljatugede kalle on muudetav. See lubab oluliselt suurendada pakiruumi mahtu. Kui vaja suuri esemeid vedada, saab tagaistmed siledaks põrandaks kokku lasta.
  Kuigi auto tundub väliselt väike, mahuvad langetatud istmetega autosse lisaks kahele inimesele ka nende mägijalgrattad ning muu varustus.
  Grand Vitara standardvarustuses on juhi ja kaassõitja turvapadjad, ABSpidurid on võimalik juurde tellida. Juba tehasest tulles on auto varustatud immobilisaatoriga, elektriliste aknatõstukite ning kesklukustusega. Stereo osas on väärt lahendus see, et tagumised kõlarid on paigaldatud lakke ning isegi auto pakiruumi täisladumisel ei sumbu heli kottide-kohvrite vahele.
  Seati esindaja Tallinnas on AS Japauto. Firma plussiks on tema suhteline väiksus, juhtkond ei ole igapäevatööst eemaldunud ning otsused sünnivad kiiresti. Müügiosakond on asjatundlik, hinnapakkumised saabuvad kiiresti ning autod samuti.
  Tehnilise hoolduse ja remondi poole pealt võib esile tuua meistrite püüdlikkust ning tahet kliendi probleeme lahendada. Suzuki varuosadega harilikult probleeme pole tänu vahelaole Soomes, kust detalid saabuvad mõne päevaga.
  Autor: Paul Reinula
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Sõõrumaa: oleme alahinnanud ukrainlaste panust meie majandusse
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti aktsiaturud lõpetasid päeva roheliselt
Balti aktsiaturud tegid täna tugeva tõusu vahetult peale kauplemispäeva algust. Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus täna 0,5% plussis.
Balti aktsiaturud tegid täna tugeva tõusu vahetult peale kauplemispäeva algust. Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus täna 0,5% plussis.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Coop Eesti juht lahkub ametist
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Kolm aastat Coopi kaupluste võrgustikku juhtinud Alo Ivask lahkub oktoobrist Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe kohalt. Uue juhi otsingud käivad.
Julgeolek on määrav, küll majandus hakkama saab
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Konverents Äriplaan näitas, kuidas majandusmaailm jaguneb tulevikku vaadates laias laastus kahte lehte: on optimistid ja on pessimistid; meie jääme pigem esimesse poolde, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sõõrumaa: oleme alahinnanud ukrainlaste panust meie majandusse
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.
“Meil on praegu riigis juures pea 50 000 võõramaalast, eelkõige ukrainlased. Ja vähemalt miljardi jätavad nad meie turule kohvikutes, klubides, toidupoodides ja igal pool. Ma arvan, et meil on Ukraina põgenikud natuke alahinnatud, mis meile neist siia jääb,” arvas ärimees Urmas Sõõrumaa.

Olulisemad lood

Riigieelarve kulud kasvavad 18%, eelarvemiinus käriseb üle miljardi euro
Neljapäeval valitsuses heaks kiidetud 2023. aasta riigieelarve eelnõu kulud kasvavad tänavusega võrreldes 18 protsenti, 16,8 miljardi euroni ja tulud 16 protsenti, 15,6 miljardi euroni. Eelarve on 1,2 miljardi euroga ehk 3,9 protsendiga SKPst miinuses.
Neljapäeval valitsuses heaks kiidetud 2023. aasta riigieelarve eelnõu kulud kasvavad tänavusega võrreldes 18 protsenti, 16,8 miljardi euroni ja tulud 16 protsenti, 15,6 miljardi euroni. Eelarve on 1,2 miljardi euroga ehk 3,9 protsendiga SKPst miinuses.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.