Inno Tähismaa • 27. november 2000 kell 12:53

Peaminister valetas raadiosaates

Peaminister valetas reedel Eesti Raadio ?Argipäeva? saates esinedes, kui ütles, et Saaremaale süvasadama rajamisest huvitatud AS Undva keeldub investori avalikustamisest ja valitsus pole saanud dokumente maakasutuse vormistamiseks.

Euroopa ühe suurima ehituskontserni Skanska AB juhid on korduvalt kinnitanud regionaalminister Toivo Asmeri juhitud süvasadama rajamist ette valmistanud komisjonile, et Skanska on süvasadama projekteerimise, ehitamise ning rahastamise korraldamise taga.

Tänavu 18. oktoobril keeldus aga valitsus andmast Undva sadama maaüksust Kihelkonna valla esitatud taotluse alusel munitsipaalomandisse, põhjendades seda väitega, et see pole omavalitsusüksustele pandud ülesannete täitmise seisukohalt põhjendatud.

Saare maavalitsuse ja Kihelkonna vallavalitsuse esindajad on öelnud, et näevad valitsuse jäikuse taga teiste Eesti sadamate ja keskkonnaminister Heiki Kranichi erahuvisid.

Hetkel kuum