Peeter Koppel • 27. november 2000 kell 7:31

USA aktsiaturud spekuleerisid reedel Bushi võidule

Ühendriikide aktsiaturgudel liikusid aktsiate hinnad reedel tänupühadejärgsele päevale traditsiooniliselt tõususuunas.

Madala käibega kauplemispäeva tähelepanu keskmes oli viimasel ajal enim kannatanud tehnoloogiasektor, mille hinnatasemed on osa investorite meelest muutunud piisavalt atraktiivseteks. Eelmise nädala lõikes 4 protsenti kaotanud Nasdaqi üldindeks kerkis reedel 5,41 protsenti 2904,38 punktile.

Enimkaubeldud aktsiateks olid selliste suure kapitalisat-siooniga ettevõtete aktsiad, nagu Yahoo! Dell ja World-Com. Positiivse tõuke andis turule ka Florida ülemkohtu neljapäevane otsus mitte jätkata ühes demokraatide kantsiks peetavas maakonnas häälte käsitsi ülelugemist. Selline otsus pani turud spekuleerima aktsiaturu seisukohalt paremaks presidendikandidaadiks peetava G. W. Bushi võidule.

Ka New Yorgi börsi meelestatus oli kergelt positiivne ning Dow tehnoloogiasektori komponendid IBM, Microsoft ja Intel viisid indeksi vaikse päeva lõpuks 0,63 protsendiga plussi 10 470,23 punktile

Hetkel kuum