Ülo Toomsalu • 30. november 2000 kell 6:00

Eestis Baltimaade ohutuim liiklus

Eestlasi hukkub või saab liiklusõnnetuses kannatada tunduvalt vähem kui lätlasi ja leedulasi, selgub Balti riikide kolme viimase aasta liiklusstatistikast, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Kui meie liikluskultuur oleks Eestiga samal tasemel, säästaksime aastas kümneid inimelusid ning ka vigastatute hulk oleks palju väiksem,' lausus Läti liiklusohutuse direktsiooni inspektor Aldis Lama.

Möödunud aasta liiklusstatistika kohaselt hukkus saja tuhande inimese kohta Eestis avariides 16, Leedus 20 ning Lätis 25 inimest. Vigastatute suhtarv oli Eestis 117, Leedus 208 ja Lätis 214 inimest. Sarnane oli olukord ka 1998. aastal ning tänavu, kui Eestis hukkus saja tuhande inimese kohta neli inimest vähem kui Leedus ning ligi kümme inimest vähem kui Lätis.

Teisisõnu, kui liiklusolukord oleks Eestis sama halb kui näiteks Lätis, hukkuks aastas 130 eestlast rohkem.

'Meie liiklusolukord on võrreldes Läti ja Leeduga läbi aegade parem olnud, sest liiklusohutusalane tegevus on olnud mõnevõrra mõtestatum kui naabritel,' ütles maanteeameti peadirektori asetäitja Harri Kuusk.

Hetkel kuum