Ülo Toomsalu • 13. detsember 2000 kell 6:10

Olümpiakomitee tühi kassa jättis sportlased näljapajukile

Judo olümpiapronks Indrek Pertelson ihkab selgust saada sportlaste rahastamise programmis - kuigi uus olümpiatsükkel on käivitunud, pole atleetide arvele laekunud sentigi, kirjutab Postimees.

?Aasta tagasi kinnitas Eesti Olümpiakomitee president Tiit Nuudi, et ükski Sydneys edukalt esinenud sportlane ei pea edasise käekäigu pärast muretsema - finantseerimine jätkub kohe pärast olümpiamänge,? pahandas Pertelson. ?Täna öeldakse: sorry, EOK rahakott on tühi, toetada saame ehk veebruarikuust.?

Pertelson tõdes, et Nuudi toonast lubadust koosolekute protokollidest ei leia, tegemist oli atleetide ning spordijuhtide omavahelise kohtumisega. ?Võtsime öeldut tõe pähe, miks peaksime ametnike jutus kahtlema?? märkis judoka.

Olümpiavõitja Erki Nool üritab probleemi suhtuda filosoofilise rahuga. ?Tegelikult on raha jagamine olnud aastaid ebastabiilne. Kes pildil püsida tahab, peab trenni ikka edasi tegema, ükskõik, mida ametnikud välja mõtlevad. Eks sellele mängitaksegi.?

Hetkel kuum