• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Suure ja tähtsa Juhi suured jõulumõtted

  Kui mina oleksin juht, siis saaksin olla tähtis, mul oleks palju tegemisi ja pidevalt kiire. Juhina saaksin aru, et kõiki vajalikke töid ma üksi teha ei jõua. Mõnda asja ei oskaks ilmselt ka. Mul oleks meeskond, kellega jõuaksime üheskoos teha palju rohkem. Kuid ka siis võiks juhtuda, et mõni tähtis töö jääks tegemata, kuna kõike ei jõua isegi mu tubli meeskond. Ja mõnda asja tegelikult ei oskagi.
  Siis ma otsiksin endale konsultandi. Konsultant tuleks ja teeks ära tööd, mida ma ise teha ei jõua või ei oska. Konsultant ei ütleks mulle, et täna tulla ei saa või töö jääb tegemata tähtajaks, kuna on teiste töödega ülekoormatud. Ta ei võtaks puhkust, kui projekt on pooleli.
  Mõnikord tahaksin ma üksi olla ja mõelda suuri mõtteid. Siis ma paneks konsultandi projekti juhtima. Konsultant on ennegi projekti juhtinud ja saaks ka minu projekti juhtimisega hästi hakkama. Tähtsaid otsuseid teeks muidugi endiselt mina.
  Vahel saaksid mul suured mõtted otsa, siis küsiksin konsultandilt. Konsultant annaks nurisemata oma suure mõtte mulle ja see saaks minu suureks mõtteks. Seda konsultant pahaks ei paneks, olen kindel, et talle see isegi meeldib.
  Mõnikord tuleks mulle nii suur ja uus mõte, et see ei mahu pähe isegi mu meeskonnale. Siis ma saaks öelda, et tegelikult on see konsultandi mõte. See teeks mõtte justkui pisut väiksemaks.
  Paneksin konsultandi igasugu süsteeme ja standardeid välja töötama. Las mõtleb ja paneb oma süsteemid mul firmas ise tööle kah. Oma meeskonna aega ma selleks kulutada ei raatsi ? nemad tehku põhitööd ja teenigu kasumit!
  Teinekord tekiks mul jälle tunne, et ma ei tea, mis mu firmas toimub ja kas üldse midagi toimub. Äkki toimub hoopis liiga palju? Meeskonnalt küsima minna mul nagu ei sobiks, äkki neil on sama tunne. Aga konsultandilt sobiks küll. Las uurib, analüüsib ja ütleb, mida, miks ja kuidas paremini toimetada. Nii saaksin sellest ?jalad õhus? tundest lahti ja teaksin, mida edasi teha.
  Vahel läheb mul kord firmas täitsa käest ära. Isegi minul. Siis ma laseksin konsultandil ? ikkagi nagu võõras inimene ? korra majja lüüa ja töötajate püksirihmad pingule tõmmata. Ise ma suurpuhastust teha ei tahaks ? ikkagi must ja raske töö. Ebapopulaarseid otsuseid tuleb teha ja nõudlik olla, mis kole. Pärast räägivad veel taga.
  Kui ma tahaksin teha uut äri, laseksin konsultandil teha äriplaani. Kui ma sooviksin leida uut partnerit, laseksin konsultandil sobiva otsida.
  Aga kui ma tahaksin teada, mis kavalusi minu konkurendid on vahepeal välja mõelnud? Vist paluksin konsultandil seda asja uurida.
  Sõnaga, küll ma konsultandile tegevust leiaksin. Ja kui enam ei leiaks, poleks ka midagi hullu. Siis saadaksin ma konsultandi lihtsalt ära. Konsultant ei kaebaks mind töövaidluskomisjoni ja ei nõuaks lahkumishüvitust.
  Ta isegi ei pööraks tänaval vastu tulles pead ära, vaid tervitaks mind alati rõõmsalt. Kindlasti tahaks ta minuga veelgi suuri mõtteid koos mõelda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Tallinna börs keeras eilse tõusu languseks
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Tallinna börs oli täna 0,8% miinusega ainukene Balti börs, mis kaotas väärtust ja vedades endaga 0,27% punasesse ka Benchmark indeksi. Seevastu Vilnius ronis 0,29% ja Riia 0,26% kõrgemale.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.