Ülo Toomsalu • 4. jaanuar 2001 kell 6:34

Elukoha registreerimine käib uutmoodi

Rahvastikuregistri seaduse vastjõustunud peatükk saatis ajalukku väljakirjutuse mõiste, mis tähendab, et Eesti piires elukohta vahetaja ei tarvitse omavalitsusele oma lahkumisest teatada, kirjutab Tartu Postimees.

Uue korra järgi hakkab rahvastikuregister tööle ühtses andmebaasis ja seetõttu saab inimese eelmise elukoha kirje kustutada, kui registrisse tehakse kanne uue omavalitsuse järgi.

Tartu elanikeregistri teenistuse juhataja Viivi Maremäe selgitusel ei teki sellisel juhul olukorda, kus elukohta vahetav inimene on ühest omavalitusest juba läinud, ent pole teises pole veel kirjas. See tähendaks, et inimest pole registris lihtsalt olemas.

Registrisse on isikuid võimalik kanda ka kohaliku omavalitsuse algatusel sotsiaal-, meditsiini-, pääste-, politsei- või mõne muu asutuse andmete alusel.

Hetkel kuum