Ihaste ratsabaasi erastajate taga on tuntud ärimehi

05. jaanuar 2001, 14:46

Tartus asuva Ihaste ratsaspordikeskuse erastamise komisjon praakis eilsel nõupidamisel viiest pakkujast ühe välja ning andis neljale pakkujale aega kümme tööpäeva ostuhinna täpsustamiseks, ütles komisjoni esimees, Tartu abilinnapea Hannes Astok.

Ratsabaasi erastamiskonkursi kolmandasse vooru pääsesid kauaaegsed ratsutajad Siim Nõmmoja ja Urmas Raag, AS Kagureisid ja OÜ Vidrike Tall. Soomlastele kuuluv Finn Horse Agency pakkumine ei rahuldanud erastamiskomisjoni.

Ihaste ratsaspordibaasi erastamiskonkursi võitja selgub kahe nädala pärast, kinnitas Astok.

Tartu linnavalitsus pani Ihaste ratsaspordibaasi eelmise aasta novembris müüki 800 000 krooni suuruse alghinnaga. Ratsabaasi ihaldajad on pakkunud ostusummasid vahemikus ühest miljonist kroonist kuni 2,5 miljoni kroonini.

Ekspankuri Andres Bergmanni pankrotihaldurina tuntud Siim Nõmmoja taga on Eesti ratsaspordiliidu juhatuse liikmed, ASi ESS Eesti juhatuse esimees Peeter Tohver ja ASi Sangar juhatuse esimees Jaan Kallas ning Tartu ärimees, ASi Salvest nõukogu esimees Veljo Ipits.

Luunja ratsabaasi ühe omaniku Urmas Raagi taga on Põlvamaa metsaärimees Olar Järvloo.

ASi Kagureis omanik on Põlvamaa ärimees Margus Timmo, kellele kuulub ratsutamiskeskus Timmo Tallid.

Valgamaal asuva OÜ Vidrike Tall omanikud on endine ratsasportlane Toomas Oinus ja tema abikaasa Nelly Oinus. Ühe hästiinformeeritud allika väitel võib Vidrike Talliga koostööd teha ratsaspordihuvilisest ETV juht Aare Urm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing