Vinüülkate pakub vannitoas plaadile vaheldust

Heli Lehtsaar 10. jaanuar 2001, 00:00

Vannitubade PVC-katted on niiskuskindlad, hügieenilised ja kergesti puhastatavad. Veepritsmed ei paista PVC-kattelt nii hästi silma kui keraamiliselt plaadilt. Samuti tunduvad nad jala all soojemad ja pehmemad kui keraamiline plaat. Põrandakatte alla saab paigaldada ka elektrikütte.

Samas ? kui PVC-kate saab vigastada, on oht hallituse tekkeks.

PVC-kate paigaldus on hõlbus ? see liimitakse seina ning paigaldus on seega lihtsam ja ka odavam kui keraamiliste plaatide puhul. Mustri- ja värvivalik on PVC-katetel kesisem kui keraamilistel plaatidel, samas on uuematel ja kallimatel kollektsioonidel ka täiesti põnevaid ning mitmekesiseid lahendusi. Muljet aitab huvitavamaks muuta ka PVC-bordüüri paigaldamine.

Enamasti müüakse seintele mõeldud PVC-katteid jooksva meetriga ning paani laius on 1 meeter. Samas on näiteks Forbo-Forshaga kollektsioon Onyx kahemeetrise laiusega, nii et kui PVC-kate paigaldada horisontaalselt, saab kogu ruumi katta ühe paaniga. Vertikaalsel paigaldusel tuleb paanide vahelised vuugid kuumkeevitusega kinni keevitada, et vältida niiskuse sattumist materjali taha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing