Töötute arvu kasv on seotud uute seadustega

ÄP 16. jaanuar 2001, 00:00

Eelmisel aastal kehtima hakanud seadus muutis töötuks registreerimise korda. Varem sai inimene end töötuna registreerida vaid siis, kui ta oli viimase aasta jooksul töötanud 180 päeva. Sellega seoses oli tekkinud olukord, kus inimene, kes ei olnud töötanud juba pikemat aega, end enam töötuna registreerida ei saanud. Praegu saavad end tööturuametites töötuna registreerida kõik, kes ei ole tööga hõivatud ja on valmis tööle asuma. Seetõttu registreerib end töötuna rohkem inimesi kui möödunud aastatel ning ametlikult registreeritud töötute arv hakkab tasapisi lähenema tööjõu-uuringute tulemustele.

Sotsiaalministeeriumi tööala asekantsleri Piret Lillevälja arvates on registreeritud töötute arvu järsk kasv tingitud eelkõige töötuks registreerimise korra muutumisest. ?Kuigi praegu annavad tõese info tööotsijate arvu kohta tööjõu-uuringud, hakkab vahe ametlikult töötuks registreeritute ja tööjõu-uuringute tulemuste vahel vähenema?, ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing