Euro kurss allpool 0,93 dollari taset

Tõnis Oja 18. jaanuar 2001, 00:00

Dollari kurss rallis eile euro suhtes kahe nädala kõrgeimale tasemele pärast Ameerika Ühendriikide teadet, et jaehinnad kasvasid detsembris 0,2 protsenti. Analüütikud olid varem prognoosinud sama kiiret inflatsiooni. Inflatsiooninumber rahustas veidi finantsturge, kes pärast Föderaalreservi ootamatut intresside tõstmist kartsid, et Ameerika Ühendriikide majandus on väga kehvas seisus. Inflatsioonitempo hoidmine pehmendab senist kartust.

Õhtuks langes euro kurss koguni alla 0,93 dollari taseme 0,9293 dollarini, mis teeb USD kursiks 16,84 krooni.

Tähelepanu keskmes oli ka USA Paul O?Neilli kinnitamine uueks rahandusministriks Ameerika Ühendriikide senatis. Turud olid enne kinnitamisprotsessi algust küllaltki närvilised, sest teisipäeval hakkasid liikuma kuuldused, et uus minister ei pruugi säilitada eelmise rahandusministri Lawrence Summersi tugeva dollari poliitikat. Samas ei usutud, et ministrikandidaat võib teha ootamatu avalduse või väljaütlemise. Kuigi O?Neillil pole Wall Streeti tausta nagu praegusel ministril, oli ta suure ettevõtte president, mistõttu ta peaks teadma kuidas Washingtonis asjad käivad. Kinnitamisprotsessi kõnet alustaski O?Neill sõnadega,et ta pooldab tugevat dollarit ning ei saa aru, kust tulevad jutud vastupidisest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing