Ülo Toomsalu • 17. jaanuar 2001 kell 6:24

Riigipetjast koolijuht vabastati ametist

Pärnu linnavalitsus vallandas eile ?surnud hingede? kooli nimekirjas hoidmisega riigilt raha petnud Vene gümnaasiumi direktori Vladimir Klevtsovi ametist ja esitab politseile avalduse kriminaalasja algatamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Abilinnapea Margus Tammekivi sõnul on Klevtsovi vallandamine õiglane karistus, sest mees pani toime kaks seaduserikkumist. ?Üks neist on ?surnud hingede? koolis hoidmine ja teine puudulike hinnetega üleviimine järgmisse klassi,? ütles Tammekivi. Rikkumised tulid ilmsiks maavalitsuse haridusosakonna läbi viidud inspekteerimisel.

Tammekivi sõnul olnuks direktoril kohustus kustutada kooli nimekirjast ka mitterahuldavatele õppivad lapsed. Mida rohkem on kooli nimekirjas õpilasi, seda rohkem raha kool riigilt saab. Haridusosakonna töötajad tuvastasid kontrollimisel 45 nimekirja kantud fiktiivset õpilast.

Hetkel kuum