Paldiski linnapea on pääsemas maksuameti trahvist

ÄP Online 19. jaanuar 2001, 00:00

Harju maakohus saatis materjalid uueks aruteluks Harju maksuametile.

Mati Kadak on esimene omavalitsusjuht, keda maksuamet on omavalitsusüksuse jooksvate võlgade pärast trahvinud.

?Olen rahul, et kohus tegi selgeks, et Harju maksuamet rikkus protokolli koostamisel haldusõigusrikkumise seadusega sätestatud menetlusnorme,? rääkis Kadak. ?Maksuametnik ei tutvustanud mulle minu õigusi.?

Kadaku esindaja, vandeadvokaat Asko Pohla on varem Äripäevale öelnud, et Mati Kadak pole pannud korda süülist tegu. ?Süüd kui sellist ei olnud, sest ta täitis linnavalitsuse korraldusega ette nähtud rahajaotamise printsiipe,? ütles Pohla. ?On pretsedenditu karistada linnapead, kes ei ole süüdi selles, et linnal pole raha.?

Kadaku kinnitusel pole linnal enam jooksvaid võlgu. ?Füüsilise isiku tulumaksu põhivõlg on tasutud,? lausus ta. Jäänud on veel tasuda vana sotsiaalmaksu põhivõlg 2,8 mln krooni ning füüsilise isiku tulumaksu ja sotsiaalmaksu intressid 4,5 mln krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:02
    Otsi:

    Ava täpsem otsing