Kreenholmile teeb muret NAFTA laienemine

29. jaanuar 2001, 13:52

Kreenholmi Valduse juhatuse esimehe Meelis Virkebau sõnul teeb ettevõttele muret NAFTA (Põhja-Atlandi Vabakaubandusassotsiatsioon) laienemine Kariibimere saartele ja Kesk-Aafrika riikidesse.

?See valmistab meile Ühendriikide majanduskasvu pidurdumisest rohkem muret, sest NAFTAsse lisanduvate riikide tekstiilifirmad saavad müüa Ühendriikidesse kaupa umbes 10% senisest odavamalt. Meie aga hinnaalandust ei saa,? ütles Virkebau.

Virkebau peab Ameerika turgu vajalikuks, sest seal saab üle riigi müüa palju samu tooteid. Euroopasse tuleb riigiti maitseerinevuste tõttu valmistada erinevaid tooteid väiksemas mahus. Suurema kasumi teenib Kreenholm Virkebau sõnul siiski Euroopast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing