Kauplus aitab kiiremini tööle

Tõnu Tramm 02. veebruar 2001, 00:00

Hommikul pakasega autoakent kraapides on oht tööle hiljaks jääda, autokauplustes ringi vaadates võib leida näiteks vedelikke, mis jää ise ära sulatavad.

Mitte kõigil pole raha osta oma autole tuhandeid kroone maksev autonoomne soojendussüsteem, tänu millele võib hommikul tööle asutades istuda sooja ja puhaste akendega autosse. Ikka käib nii, et esmalt auto sooja, siis õue aknaid kraapima.

Kraapimist saab aga vältida kui kasutada jääsulatajat. Neid on saadaval erinevaid, kuid kõige levinum on kodumaine Polar tootesarja kuuluv jääsulataja, mille liiter maksab 39 krooni. Saadaval on ka teisi jääsulatajaid. Näiteks toob AS Helvar Merca Eestisse Comma jääsulatajat, mis maksab vaid 19 krooni. Hinnavahe tuleneb peamiselt sellest, et ta on mahult väiksem.

Soovitav on seda kasutades keerata balloon vertikaalasendisse ja vedelik pihustada klaasi ülaservale. Nõnda valgub vedelik mööda tuuleklaasi alla ja seda kulub vähem kui hakata tervet klaasi üle pihustama. Kui jääeemaldaja on alla valgunud, piisab klaasipuhastitega klaas veest puhastada ja kogu lugu.

Kui vedeliku ei ole ja jääd kraapides käed külmetama kipuvad, on kauplustes saadaval erikindad koos jääkraapijaga. Sellise kinda hind on 36 krooni. Kui auto on vanem ja soojenduse ventilaator ei jaksa esiklaasi seest higist puhtana hoida, võib osta armatuurile väikese lisaventilaatori, mis sooja õhku puhub. Sellise ventilaatori jaoks saab võtta voolu auto sigaretisüütaja pistikust, ta on varustatud lülitiga sooja ja külma õhu jaoks ja lisakaitsmega. Selle soovituslik jaehind on 278 krooni. Suvel saab seda aga kasutada lisaventilaatorina.

Et juhil aga endal rutem soojem hakkaks ja kui autol puudub istmesoojendi, siis saab ka seda ise paigaldada. Tegemist on istmesoojendusega samal põhimõttel töötava istmekattega. Ka tema saab voolu sigaretisüütaja pesast, istme külge kinnitub ta kummipaelte ja konksudega. Istmekate on varustatud ka ülekuumenemiskaitsme ja voolukaitsmega, mis asuvad pistikus. Katte soovitav jaehind on 282 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing