Tööpuudus kasvas Saksamaal järsult

Tõnis Oja 08. veebruar 2001, 00:00

Jeeni kurss sooritas eile viimase kuu suurima kukkumise dollari suhtes pärast Jaapani valitsuse raportit, mille kohaselt eelmise aasta viimases kvartalis kahanes riigi äriusaldus järsult. Saareriigi valuuta kukkus üle ühe protsendi 10 peamise valuuta suhtes.

Täna avaldatakse täpsustatud andmed kolmanda kvartali majanduskasvu kohta. Uudisteagentuur Bloombergi koostatud küsitluste põhjal tuleb see miinus 0,6 protsenti. Esialgne tulemus näitas 0,2protsendilist kasvu.

Neljandas kvartalis kasvas Ameerika Ühendriikides tööjõu efektiivsus väljaspool põllumajandussektorit 2,4 protsenti. Üllatuslikult suur oli tööjõu hinna kasv ? 4,1 protsenti, mis tekitas analüütikute hulgas hämmingut. Investeerimispanga Barclays Capital peaanalüütiku Henry Willmore sõnul mõjub taoliste numbrite jätkumine dollari kursile ebasoodsalt. Enamikule turuosalistest teeb siiski rohkem muret USA majanduse jahtumine ning Ühendriikide keskpanga järgmised sammud. Selle aasta esimese kuuga langetas Föderaalreserv keskpanga baasintresse tervelt ühe protsendipunkti võrra. Paljud investorid usuvad, et Fed langetab selle aasta jooksul baasintressi veel protsendi võrra. Kui Euroopa keskpank jätaks intressid muutmata, oleks aasta lõpuks eurointressid dollari omadest juba kõrgemad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing