Edelaraudtee soovib Tallinn-Valga liinile riigilt 10,6 miljonit

09. veebruar 2001, 15:04

Edelaraudtee esitas täna teede-ja sideminister Toivo Jürgensonile saadetud kirjas ettepaneku jätkata reisirongiliiklust Tallinn-Tartu-Valga liinil kuni aasta lõpuni 10, 6 miljoni krooni eest.

Täna ministeeriumile saadetud ettepaneku kohaselt soovib Edelaraudtee ühe rongipaari pidamise eest Tallinn-Tartu-Valga liinil riigidotatsiooni 10, 6 miljonit krooni ja kahe rongipaari pidamise eest 18, 8 miljonit krooni.

Edelaraudtee juhatuse esimehe Henn Ruubeli sõnul tegi ettevõte ministeeriumile omapoolsed rahalised ettepanekud, kuna pole täpselt teada, kui palju on riigieelarves reisirongiliikluse dotatsioonideks fikseeritud raha veel alles.

?Kui arvestada, et riigi poolt ette nähtud 60 miljonit krooni jaguneb nii meile makstud aasta esimese kuude dotatsiooniks, maanteede remondiks ja bussiliikluse doteerimiseks, siis minu arvestuse kohaselt jääks meile ülejäänud selle aasta peale vaid 5 miljonit krooni. Selle raha eest ei saa me reisirongiliiklust ka praegusel ühel liinil jätkata,? ütles Ruubel.

Henn Ruubeli sõnul soovis teede-ja sideministeerium oma pöördumises ettevõttelt hinnapakkumist just selle liini teenindamiseks, kuna valitsuse teisipäeval tehtud otsuse kohaselt asendatakse enamik seni Edelaraudtee teenindada olnud ühistranspordi liinidest bussidega.

Käigust ära jäävad Tallinna-Tartu, Tartu-Orava, Valga-Võru-Piusa ja Tallinna-Narva rongid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing