Ülo Toomsalu • 13. veebruar 2001 kell 6:07

Rabe andis valeandmeid

Saksamaal Clausthal-Zellerfeldi ülikoolis ei eksisteeri instituuti, mis teleajakirjanik Jutta Rabe kinnitusel olevat analüüsinud reisilaevalt Estonia võetud metalliproove, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ajakirjandusele edastatud materjalides on Rabe maininud instituudi nimena Materjalide Testimise ja -tehnika Instituut (Institut für Materialtestung und Werkstofftechnik), kuid sellist instituuti kõnealuse tehnikaülikooli allasutuste hulgas ei eksisteeri.

Sama valdkonnaga tegelevast Materjaliteaduse ja -tehnika instituudist (Institut für Werkstoffkunde und Werkstofftechnik) kinnitas professor Werner Riehemann eile Eesti Päevalehele, et tema teab Estonia proovide testimisest vaid kohaliku ajakirjanduse vahendusel ja analüüsid olevat teinud hoopis teises linnas asuv erafirma.

Hetkel kuum