Pihuarvuti mitme peale

Jako Bergson 01. märts 2001, 00:00

Õige pihuarvuti kodubüroo ?relvastuses? aitab tulemuslikumalt töötada.

Lisaks töökoha arvutile ning kodus kasutatavale sülearvutile ostetakse kontorisse järjest rohkem ?mitme peale? ka pihuarvuteid. Selle väikese abivahendiga saab liikuv töötaja teha operatiivseid märkmeid ning kasutada pea kõiki lauaarvuti programme.

Pihuarvutit valides tuleb selgeks teha, mille jaoks seda kasutama hakatakse.

Oluline on teada, kas töötajad hakkavad pihuarvutiga palju tekste sisestama (protokolle, memosid, e-kirju postitama) või jääb selline töö ikkagi laua- või sülearvutile. Nii selgub, kas vajad klaviatuuriga või lisaklaviatuuri võimalusega arvutit või piisab puutetundlikust ekraanist.

Põhiliselt jaotuvad pihuarvutid kasutatava operatsioonisüsteemi (OS) järgi ? nii nagu lauaarvutid jagunevad MS Windows ja Apple Macintoch arvutiteks. Pihuarvutitel on kolm enamlevinud OS-i ? Palm OS, Microsoft Windows CE ehk Windows for PocketPC ning EPOC.

Kõik pihuarvutid on oma põhifunktsioonilt kalendermärkmikud ? seega ühilduvad kõik lauaarvutis oleva MS Outlookiga ? kalender, tööülesanded (Tasks), märkmed (Notes), aadressid ja telefoninumbrid (Contacts), enamus ka e-postiga (Inbox) ning võimaldavad andmeid lauaarvutiga sünkroniseerida (kaasasoleva juhtmega või üle modemi/GSMi) ? ükskõik kummas mingi muudatus teha, kajastub see järgmise sünkroniseerimise järel ka teises süsteemis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing