1. märts 2001 • 1 min
Jaga lugu:

Välisministeerium krevetiskandaali ei kommenteeri

Välisministeerium ei kommenteeri tänases Äripäevas avaldatud lugu Kõuhknate kahtlasest krevetiärist ja selle võimalikust mõjust Eesti mainele Euroopa Liidu ees.

'Kuna meil ei ole ametlikku informatsiooni selle kohta, et oleks rikutud

mingisuguseid rahvusvahelisi kokkuleppeid või mindud vastuollu Eesti pooltvõetud rahvusvaheliste kohustustega, ei ole meil antud juhul midagikommenteerida,' teatas välisministeerium. 'Ei soovi spekuleerida ka EL seisukoha üle, seda tuleks EL esindajatelt küsida.'

Eestile ette nähtud krevetipüügipäevade raames püütava krevetikoguse väärtus ei kajastu kuskil statistikas, kuid hinnanguliselt võib saagi väärtus olla alates poolest miljardist kroonist aastas. Kolmveerandit Eesti püügipäevadest haldavaid perekond Kõuhknale kuuluvaid ASi Permare ja ASi Dagomar süüdistavad nende töötajad ümbrikupalkade maksmises.

Maksupettuses kahtlustatavate firmade püütavat krevetti müüakse Kanada, Islandi ja Jaapani kõrval ka Euroopa Liitu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt