Kurjategijaid aidanud politseinik pakkus kaitsepolitseile pistist

13. märts 2001, 08:25

Salakaubavedajatele teenet osutada püüdnud Tallinna kriminaalpolitseinik pakkus pallaadiumi Skandinaaviasse vedu uurivatele kaitsepolitseinikele 25 000 krooni altkäemaksu, kirjutab Eesti Päevaleht.

Venemaa ja Skandinaavia vahel toimunud haruldaste muldmetallide salakaubavedu uuriv kaitsepolitsei (kapo) teostas eduka jälitusoperatsiooni laupäeval, kui vahistas Sillamäel Tallinna Ida kriminaalpolitsei inspektori Andrus Nigulise.

Kolm päeva varem oli Nigulis andnud salakaubavedajate palvel oma endistele kolleegidele kaitsepolitseist üle altkäemaksu esimese poole ? 12 500 krooni sooviga, et kapo summutaks 20. veebruaril Narva piiripunktis leitud üle 100 000 krooni maksva pallaadiumikoguse juhtumi uurimise.

Eile esitas kapo Nigulisele süüdistuse altkäemaksu vahendamises. Tema värvanud ärimees Priidule esitati süüdistus altkäemaksu pakkumises.

Viis aastat tagasi kapos assistendina töötanud ja hiljem politseisse suundunud Nigulis oli kapo teatel kuritegelike ringkondade käepikenduseks. Uuritav kriminaalasi ähvardab paljastada pikemat aega tegutsenud salakaubaveoketi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing