Seif võib päästa firma hävingust

22. märts 2001, 00:00

Eelmises siderubriigis kirjutati seifide ostmisest firmale. Seifide müüjana annan ülevaate põhilistest küsimustest, mida kliendid peaksid teadma.

Milline firma peaks seifi ostma? Iga firma, kelle olemasolule ja tegevusele põhjustaks tulekahju või murdvargus korvamatut kahju, peab omama tulekindlat seifi. Seifi omamine väärtustab firmat kui turul usaldusväärset partnerit. Samuti väljendab see ka firma suhtumist oma klientidesse ning töötajatesse. Seifi ostmine on enamasti tingitud soovist kaitsta dokumente, raha või arvutikettaid tulekahju või varguse eest.

Koju ostetaks seif üldjuhul perekonna väärtasjade hoidmiseks. Kuid väärtasjade hoidmise kõrval pakub tulekindel seif ka kaitset dokumentidele ja väärtpaberitele. Samuti on seif sobilik koht relvade hoidmiseks.

Koju seifi valimisel soovitan niinimetatud seinaseifi, mis müüritakse seina sisse, kuna see ei võta ruumi ega ärata eriti tähelepanu.

Enne seifi ostma minekut tehke enesele selgeks, millised on pakutavad seifid ja millised firma või eraisiku vajadused.

Õige murdvarguskindla kassakapi leidmine erinevate kappide seast ei ole kerge, sest enamus kappidest näevad välja turvalised. Alljärgnevate nõuannete alusel on aga valik kergemini tehtav.

Samuti jälgige seifi ostmisel, kas seifi on võimalik paigaldada ka spetsiaalne nn databox kaitsmaks tulekahju korral arvutikettaid. Tavalistes tulekindlates kappides tõuseb temperatuur üle saja kraadi, mis ei kahjusta veel paberit, kuid mõjub juba kümne minuti jooksul hävitavalt elektroonilistele andmakandjatele, mis kannatavad ainult 55kraadist temperatuuri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing