New York Times: Balti riigid vahetuskaubana T?et?eenia eest NATOsse

Inno Tähismaa 02. aprill 2001, 17:27

USA peaks veenma Venemaad, et Balti riikide NATOsse astumine looks turvalisust riigi piirialadel, samas võiks Ühendriikide valitsus kasutada leebemaid väljendeid seoses T?et?eenia olukorra ja president Vladimir Putini suhtumise pärast demokraatiasse, kirjutab EPL Online, viidates tänasele New York Times`ile.?

NATO laienemine Balti riikidesse oleks Venemaa enda huvides ning USA administratsioon peaks tegema selle nimel selgitustööd.

USA ja Venemaa vaheline jätkuv vastuseis võib ohustada NATO laienemist Põhja-Euroopas, mis omakorda ohustab kogu Läänemaailma turvalisust, teatab ajalehe tänane juhtkiri.

New York Times leiab, et praeguse olukorra asemel võiks pakkuda Venemaale hoopis koostööd NATOga

Pärast tuumaallveelaeva Kursk katastroofi on Venemaa näidanud huvi NATO allveelaevade vastu. Allianss võiks pakkuda Venemaale mereohutusalast informatsiooni ning otsingute- ja päästeoperatsioonide alast koostööd, pakub ajaleht.

Peale selle võiks Venemaale senisest enam anda sõna Bosnia rahutagamisoperatsioonidel. Eelmise presidendi Bill Clintoni ajal veenas USA Venemaad, et rohkem kui tugev Venemaa valmistab ühendriikidele muret nõrk Venemaa. George W. Bushi administratsioon võiks sama poliitilist liini jätkates kinnitada, et NATO edu pole ilmtingimata Venemaa kaotus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing