Peeter Koppel • 3. aprill 2001 kell 8:13

Venemaa aktsiaturul jääb puudu viitsimisest

Venemaa aktsiaturg läks eile kergesse langusse, kuid käive püsis madalana, olles 9,7 mln dollarit.RTS-indeks liikus 1,1 protsendi võrra madalamale ja sulgus 167,58 punkti tasemel.

RTS-indeksile ei avalda maaklerite hinnangul erilist mõju ka 11 ettevõte väljajätmine indeksi arvutamisest, sest nende ettevõtete turukapitalisatsioon on madal ning likviidsusest ei maksa nende puhul rääkidagi.

Alles reedel järsult tõusnud Ühendatud Energiasüsteemi eelisaktsiad läksid järsku langusse pärast seda, kui tuli välja, et nende tavaaktsiateks vahetamine oli kõigest spekulatsioon.

Maaklerite hinnangul on turg praeguse tasemega juba harjunud ning turuosalistel ei ole põhjust midagi tõsisemat ette võtta, sest kõik teavad niikuinii, et turg jõuab varem või hiljem sellele tasemele tagasi.

Samas suurde langusse ei usuta, sest turg peaks jätkuvalt olema fundamentaalselt alahinnatud. Suuremate optimistide meelest võib Venemaa turg maailma turgude turbulentsi jätkudes ühel hetkel osutuda suhteliselt heaks raha paigutamise võimaluseks.

Hetkel kuum