Tõnis Arnover • 6. aprill 2001 kell 9:26

Swedbanki aktsionärid tõid esile ühinemise ohte

Ehkki Swedbanki ja SEBi ühinemine, mis mõlemas pangas pannakse hääletusele juunis, ei olnud eile toimunud Swedbanki aktsionäride koosolekul päevakorras, esitasid aktsionärid selle kohta mitmeid murelikke küsimusi.

Et Euroopa Liidu konkurentsiamet peab ühinemise enne heaks kiitma, siis küsivad aktsionärid, kas uuel suurpangal, mis omandab väga suure turuosa, ei tule liiga paljudest olulistest asjadest loobuda, et ELi heakskiitu saada. Sellisel juhul on suur risk, et uus pank on hoopis midagi muud kui praegused SEB ja Swedbank, kirjutab Dagens Industri.

Lisaks muretsesid aktsionärid Swedbanki efektiivsuse pärast, väites, et ühinemine võib väga halvasti mõjuda panga kõikide tasandite töömoraalile.

Hetkel kuum