Viktoria Korpan • 9. aprill 2001 kell 14:33

Kütusevargused raudteetsisternidest on organiseeritud kuritegevus

OÜ Rasmusson haldusdirektor Helmut Paabo ütles, et Eesti raudteedel toimuvat kütusevargust võib käsitleda organiseeritud kuritegevusena.

Kütust varastatakse rongide tsisternvagunitest teel piirijaamadest Tallinnasse, kui nad ootavad kõrvalteel edasisõiduvõimalust või tollimist ootavad. Paabo sõnul on suhteliselt kerge varastada rongidest 30 tonni kütust ja see 150 000 krooni eest tanklatesse maha müüa.

AS Lukoil Eesti kommertsdirektor Valeri Makarov ütles, et nende firmale määratud kogustest on tänavu kahe kuuga varastatud 26,6 tonni diislikütust. Makarovi arvates on vajalik suurendada Eesti raudtee vastutust puudujääva kütuse eest, sest seni vastutab raudtee ainult vagunite kohaleveo ja tsisternide plommide puutumatuse eest.

Uudise vahendas Äripäeva reporter Virkko Lepassalu.

Hetkel kuum