Rongiliiklus võib peagi taastuda

10. aprill 2001, 08:02

Teede-ja sideministeeriumi ning Edelaraudtee hinnangul tuleks taastada reisirongiliiklus osaliselt Tallinna-Narva, Tartu-Elva ja Tartu-Orava liinil ning tihendada liiklust Tallinna-Tartu-Valga suunal, kirjutab Eesti Päevaleht.

Märtsist alates sõidab vaid üks reisirong päevas Tallinnast Tartu. Nädalavahetustel pikeneb liin Valgani.

Ministeeriumi ettepanekul peaks Tallinna ja Tartu vahel hakkama sõitma kaks rongi iga päev, kusjuures üks rong sõidab reedel,laupäeval,pühapäeval Valgani ning teine iga päev Oravani. Üks rong hakkaks iga päev käima Tartust Valka. Uuesti hakkaks kord päevas sõitma Tallinna-Narva rong ning kaks korda päevas Tartu-Elva rong.

Sellist hulka reise pidas mõistlikuks ka Edelaraudtee juhatuse esimees Henn Ruubel. Eile tegi vastava avalduse ka Isamaaliidu fraktsioon.

Töögrupi esimees Andres Lipstok Reformierakonnast ütles, et toetab kava juhul, kui riik ei suurenda raudtee dotatsiooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing