Esimesed odavad eramud saavad aasta pärast katuse alla

Heli Lehtsaar 11. aprill 2001, 00:00

KMG Ehituse pakutud kuue erineva maja projekti autorid on arhitektid Indrek Erm ja Emil Urbel Arhitektibüroost Emil Urbel. Kuna eramutel pole ühes küljes aknaid, tekib igale perele privaatne siseõu, mis väikese, keskmiselt 500?600 m2 krundi puhul on väga oluline. Indrek Ermi sõnul loovad maani ulatuvad aknad ka võimaluse, et suvel on õu omamoodi toa jätkuks.

Nelja suurusega majad on puitkarkassiga ning väljast kaetud voodrilaudadega, seest on seinad kaetud kipsplaadiga. Maja juures on ka varjualune autode hoidmiseks. Hoonetesse tuleb elektriküte.

KMG Ehituse ehitusdirektor Tiit Nurklik sõnas, et nad said väga hea pakkumise ka näiteks maaküttele, kuid selle tasuvusaeg on 19 aastat ning majade hind oleks palju kallim tulnud. ?Kõige väiksema eramu maksumus oleks kasvanud 60 000 krooni võrra,? tõi Nurklik näite.

Eramute üldpind on vahemikus 82,9?140 ruutmeetrit ning nende hind jääb 685 000 kuni veidi üle miljoni krooni vahele. Maja hind ei sisalda varjualust autole, maja ümbritsevat aeda, jalgteid ega muru. Eramu keskmine ruutmeetrihind on umbes 7000 krooni.

Konkurentidest madalam ruutmeetrihind on Tiit Nurkliku sõnul saavutatav konstruktiivsete lahenduste headusega.

Tallinna elamumajandusameti juhataja, hoonestusõiguse konkursi komisjoni kuulunud Jaan Kurm rõhutas KMG Ehituse projekti suure plussina privaatsuse loomist.

?Tiskre tee 22A krundid on väikesed, 500?600 m2, mõned veelgi väiksemad. Igale majaomanikule jääb siiski oma privaatne siseõu, kuhu naabrite aknad ei avane. See on väga hea lahendus, mida Tallinnas harva kohtab,? tõi Kurm välja võidutöö uudsuse. Kurm nimetas ka ülejäänud nelja hoonestusõiguskonkursil osalenud firma pakkumisi väga headeks.

Tiskre 22A ehk ka rahvasuus vaeste-Tiskreks kutsutud Tiskre eliitelurajooni kõrval asuva odavate eramajade jaoks mõeldud linnamaa hoonestusõiguskonkursil osales viis pakkujat: AS Merko Ehitus, AS KMG Ehitus, Arco Investeeringute AS, Kodumajagrupi AS ja E.L.L. Kinnisvara AS.

KMG Ehitus ehitab 8,7hektarilisele alale 84 eramut, viimased neist peaks esialgsete kavade kohaselt valmima 2003. aasta mais.

Lähiajal alustab linn ala hõlmava detailplaneeringu seadmist, sügisel peaks jõutama ala projekteerimise ja teede ehitamiseni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing