16. aprill 2001 kell 13:05

Börsiülevaade: turg vaikne, kuid heas tujus

Teine ülestõusmispüha hoidis suuremalt jaolt suletud Euroopa aktsiaturgude taustal Tallinna börsi väheaktiivse, kuid see-eest küllalt optimistliku.

Eelmine nädalal välisturgudel üles lennanud tehnoloogiasektori toel vedas täna kõige enam Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsionäridel, mille aktsia tõusis 72 kroonini ehk 1,4%. Pooleteist nädala tagusest 64,50 kroonisest kõige aegade madalamast tasemest on aktsia kosunud juba paariteist protsendi jagu.

Seitsmendat päeva vaikselt üles rühkiv Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia sai täna samuti sisse mõõduka hoo, tugevnedes päevaga 1,3% ning sulgudes 137,75 kroonil.

Tallinna börsi kliendisõbralikkust näitas tänane börsi juhatuse otsus vähendada osa vähemlikviidsete aktsiate miinimumkoguseid. Otsus peaks aitama muuta aktsiad paremini kaubeldavaks. Seda eelkõige seetõttu, et väikeinvestoril tekivad suuremad võimalused oma aktsiate müügi- ja ostunoteeringuid läbi maaklerite välja panna ning seeläbi laiaks veninud noteeringute vahesid kokku lükata.

Täna kasutati seda juba Farmaatsiatehase <GR#EE.FARMA> aktsia puhul, millel oli müügipoolel 21,80 krooni peal väljas 500 aktsia (10 900 krooni) suurune kogus.

Hetkel kuum